Impact  ›  Nutella geeft openheid over hazelnoten

Nutella geeft openheid over hazelnoten

30 jul. 2018

Questionmark legt probleem in de hazelnootproductie verder bloot. In juli 2018 publiceerde Questionmark de hazelnootpastawijzer: alle hazelnootpasta’s van Nederland op een rij, van meest naar minst duurzaam.

Een van de effecten van deze wijzer was dat Nutella (Ferero Rocher) openheid gaf over mogelijke kinderarbeid bij de hazelnootboeren waarmee zij werkt, en over het loon dat hazelnootplukkers krijgen. Deze openheid is het begin van verbetering.

“Ferrero startte in 2012 zijn eigen programma Ferrero Farming Values voor hazelnoten in Turkije, nog voordat UTZ de hazelnootstandaard lanceerde. UTZ en Ferrero hebben nauw samengewerkt op het gebied van kennisuitwisseling over ervaringen in het veld en innovatieve duurzaamheidsconcepten, met als doel onze impact te vergroten en bij te dragen aan een duurzamere hazelnootsector in Turkije.”

UTZ

Ondanks deze inspanningen lukt het Nutella nog niet om genoeg gecertificeerde hazelnoten te produceren. Ook doen ze geen toezeggingen over wanneer ze verwachten wel 100% gecertificeerde hazelnoten te verwerken in hun hazelnootpasta.

Hoe gezond en duurzaam is jouw favoriete product?

Hazelnootpastawijzer

Hoe gezond en duurzaam is jouw favoriete hazelnootpasta?