Verklaring Kleinstesoepfabriek

1 feb. 2019

Afwijking suikerwaarden

Na de publicatie van de Tomatensoepwijzer - 1 jaar later werd duidelijk dat de suikerwaarden in de Pure Tomatensoep van de Kleinstesoepfabriek niet correct waren. Questionmark laat voorafgaand aan publicatie alle voedingswaarden controleren door de deelnemende merken. De waarden die de Kleinstesoepfabriek had doorgegeven bleken na afloop toch niet overeen te komen met de werkelijke waarden. De hoeveelheid suiker bedraagt 1,68 gram per 100 ml. In de volgende verklaring licht de Kleinstesoepfabriek de afwijking toe.

Tot onze grote spijt stond er een fout in de suikerwaarden op onze potten Pure tomatensoep en daardoor ook de Tomatensoepwijzer 1 jaar later van Questionmark.

Doordat de productspecificaties van onze leverancier geen melding maakte van monosachariden in de tomaat zijn onze suikerberekeningen lager uitgevallen dan had gemoeten. Inmiddels zijn de monosachariden in onze soep wel bekend, en ook alle van nature aanwezige suikers dus juíst meegenomen! Toegevoegd suiker bevat hij niet.


Questionmark heeft de wijzer aangepast en de nieuw berekende waarden meegenomen in de Tomatensoepwijzer. En warempel, we staan nog steeds op nummer één! Vanaf vandaag worden onze potten met een nieuw etiket geproduceerd, dus binnenkort bij jou in de winkel. Je vindt de juiste waarden natuurlijk ook al op onze website.

Michel Jansen, eigenaar Kleinstesoepfabriek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Tomatensoepwijzer 1 jaar later

Hoe gezond en duurzaam is jouw favoriete tomatensoep?