Superlist UK Environment 2022

26 mrt. 2022

Britse supermarkten en de promotie van vlees

Supermarkten bevinden zich in een invloedrijke positie om gezondere en duurzame voedselkeuzes te stimuleren. Promoties zijn een krachtig hulpmiddel om aankoopbeslissingen te stimuleren. In deze studie onderzochten we hoe de Big Four Britse supermarkten de verkoop van vlees en vis bevorderen met behulp van multi-buys en andere prijsverlagingen.

Supermarkten moedigen klanten aan om meer vlees te eten

Supermarkten moedigen klanten duidelijk aan om meer vlees te consumeren. Met name Asda en Morrisons gebruiken multi-buy aanbiedingen (koop 1 krijg, 1 gratis) om vleesproducten uitgebreid te promoten. Uit Brits onderzoek  blijkt dat promoties effectief zijn om mensen aan te moedigen om meer van een voedingsproduct te consumeren dan ze anders zouden doen.

Een hoge vleesconsumptie draagt in belangrijke mate bij aan de klimaatverandering. Daarom is het gebruik van deze promoties in tegenspraak met de verantwoordelijkheid die supermarkten hebben en hun toezeggingen om de klimaatverandering te helpen bestrijden.

Partner

De volledige onderzoeksmethode vindt u hier. Dit document is geschreven in samenwerking met onze partner Eating Better.

Superlist UK Health 2021

Superlist UK Environment is de tweede studie in het Verenigd Koninkrijk en onderdeel van een serie gelijksoortige studies die in heel Europa worden uitgevoerd. De eerste studie, ‘Superlist UK Health 2021' werd gepubliceerd in december 2021.

Superlist UK is mogelijk gemaakt met de financiële steun van de Zweedse Postcode Foundation.

Verder lezen

Wilt u het werk van Questionmark steunen?

Wilt u meer weten over Questionmark?

Lees verder