Gezond eten

11 okt. 2018

Een ‘gezond product’ bestaat niet. Dat wil zeggen: geen enkel product zorgt op zichzelf voor gezondheid. Voor zover een product invloed heeft op onze individuele gezondheid moeten we die invloed altijd zien in samenhang met een levensstijl. Een gezonde levensstijl kan per persoon verschillen. Naast bijvoorbeeld voldoende beweging en rust is een gezond voedingspatroon daarin een belangrijk onderdeel. Sommige producten passen beter in een gezond voedingspatroon dan andere producten. Bij die beslissing kan Questionmark helpen.

Bewust kiezen is gezond kiezen

Het is niet altijd even gemakkelijk om aan een product af te lezen hoe een product scoort op gezondheid. Het ene product bevat bijvoorbeeld meer suiker of zout dan een ander. Questionmark helpt je bij het maken van een gezondere keuze. Questionmark scoort producten op basis van de richtlijnen van de Schijf van Vijf. Wellicht kan een van de volgende hulpmiddelen je helpen:

App en website

Via de Questionmark app en de website kun je eenvoudig zoeken naar een product of productcategorie. Van meer dan 50.000 actuele voedingsproducten uit het assortiment van onder andere Jumbo, Albert Heijn, Ekoplaza, Dirk van den Broek, Plus en Lidl vertelt Questionmark je meer over de gezondheid van het product.

Productwijzer

Questionmark publiceert ongeveer 1 keer per maand een Productwijzer. In deze wijzer vergelijkt Questionmark een specifieke productgroep op gezondheid en duurzaamheid. Dus ben je benieuwd hoeveel zout er in je favoriete tomatensoep zit? Of hoeveel suiker jouw hazelnootpasta bevat? Neem een kijkje op onze Productwijzers.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Onze impact

Lees hier meer