Nature & More
Merk van Eosta
Nature & More

Op deze pagina lees je meer over de ambitie, uitdagingen en prestaties op het gebied van duurzaamheid en gezondheid van Nature & More. De informatie op deze pagina komt van Nature & More.

Informatie verstrekt op 26 mrt. 2019
sustainability

Duurzaamheidsbeleid

In het huidige beleid van Nature & More zijn dit speerpunten op het gebied van duurzaamheid:

  • Eosta zet zich al jaren in om haar producten zo duurzaam mogelijk te verpakken. Men start altijd met het principe "de meest duurzame verpakking is geen verpakking".

  • Omdat Eosta uitsluitend werkt met biologische boeren is heeft het bedrijf een grote en positieve impact op de bodem, biodiversiteit, klimaat, watersystemen en gezondheid.

  • Op de telerpagina kan men, via de persoonlijke duurzaamheidsbloem, alles te weten komen over verschillende duurzaamheidsthema's zoals bodem, klimaat, water, biodiversiteit, individu en maatschappij.

  • Er is geen duurzaamheid zonder transparantie, daarom laat Eosta het gezicht van de teler zien en geeft ze de consument toegang tot deze biologische boeren via het Nature & More trace and tell systeem.

Topkeurmerken

Met een keurmerk kan een merk laten zien dat het zich inspant om duurzamere producten te maken. Onderstaande lijst laat zien welke topkeurmerken producten van dit merk dragen. Questionmark hanteert de definities van topkeurmerk zoals die zijn vastgesteld door Milieu Centraal.

sustainability

Duurzaamheidsambities

De komende jaren werkt Nature & More op deze gebieden aan duurzaamheid:

  • In samenwerking met haar partners heeft in 2025 Eosta de "True Cost of Food" berekend voor al haar belangrijkste leveranciers.

  • Uiterlijk voor het eind van 2019 zal er een website in de lucht zijn waar boeren van alles kunnen leren om beter biologisch te telen.

  • Eind 2019 zal Eosta een rapport uitbrengen dat laat zien hoe de biologische landbouw een bijdrage levert aan het behalen van de Sustainable Development Goals.

Nature & More doet mee aan…

Dr. Goodfood
Helpt de gezondheid van mensen te verbeteren door aandacht voor groente en fruit
Lees meer over de afspraken
Pilot voor Living Wage
Onderzoekt in hoe het begrip Leefbaar Loon de sociale duurzaamheid kan meten en verbeteren.
Lees meer over de afspraken

Volkert Engelsman, directeur Eosta (merkeigenaar Nature & More)

Stop met het uitbuiten van mens en milieu! Wij hebben radicale transparantie nodig... nu! Eosta zet zich in voor 100% transparantie.

 Website  MVO jaarverslag  Stuur een email

Bron

De informatie op deze merkpagina komt van Nature & More zelf. Questionmark vraagt bedrijven deze informatie naar waarheid te delen en vraagt de directie van Nature & More om garant te staan voor de betrouwbaarheid van deze informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Transparant over Duurzaamheid