Hoeksche Chips
Hoeksche Chips

Op deze pagina lees je meer over de ambitie, uitdagingen en prestaties op het gebied van duurzaamheid en gezondheid van Hoeksche Chips. De informatie op deze pagina komt van Hoeksche Chips.

Informatie verstrekt op 26 mrt. 2019
sustainability

Duurzaamheidsbeleid

In het huidige beleid van Hoeksche Chips zijn dit speerpunten op het gebied van duurzaamheid:

 • Hoeksche Chips streeft naar energie neutraal. Momenteel is de energie afkomstig van zonne-energie, groene stroom en diesel.

 • Hoeksche Chips wil het aantal reststromen minimaliseren door betere technieken en andere toepassingen voor de reststromen.

 • Hoeksche Chips wil de impact op het milieu minimaliseren. Met behulp van GPS technieken is precisie landbouw mogelijk. Hierdoor is in 5 jaar tijd het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen met 25% gereduceerd.

 • Hoeksche Chips wil transparantie in de voedselketen. Elk onderdeel is in eigen beheer, wat transparantie garandeert. Jaarlijks rapporteren we hierover in het duurzaamheidsverslag op onze website.

Topkeurmerken

Met een keurmerk kan een merk laten zien dat het zich inspant om duurzamere producten te maken. Onderstaande lijst laat zien welke topkeurmerken producten van dit merk dragen. Questionmark hanteert de definities van topkeurmerk zoals die zijn vastgesteld door Milieu Centraal.

Hoeksche Chips werkt niet met topkeurmerken.
sustainability

Duurzaamheidsambities

De komende jaren werkt Hoeksche Chips op deze gebieden aan duurzaamheid:

 • Hoeksche Chips loopt voorop in recyclebare verpakkingen voor chips, Hoeksche Hoeve wil dit blijven doen en streeft naar verpakkingen zonder fossiele componenten in 2020.

 • Hoeksche Chips heeft het aandeel gewasbeschermingsmiddelen in 5 jaar gehalveerd en de driftreductie tot 99% teruggebracht. Streven is om in 2024 weer gehalveerd te zijn.

 • Hoeksche Chips wil de reststromen met 50% verminderd hebben in 2022.

 • Hoeksche Chips monitort de CO₂-uitstoot en streeft naar een CO₂-neutrale productie in 2025.

health

Gezondheidsbeleid

In het huidige beleid van Hoeksche Chips zijn dit speerpunten op het gebied van gezondheid:

 • Alle producten worden gebakken in zonnebloemolie met een hoog gehalte oliezuur, waardoor het aandeel onverzadigde vetten hoog is en het aandeel verzadigde vetten erg laag is (<3%).

 • Hoeksche Chips gebruikt alleen natuurlijke ingrediënten.

 • Alle producten van Hoeksche Chips zijn glutenvrij, lactosevrij, vegan, bevatten geen toegevoegde suikers en hebben een zoutpercentage van minder dan 1%.

Gezondheidsscores

Questionmark geeft producten een gezondheidsscore, afgeleid van de Schijf van Vijf. Hieronder is te zien hoe de gezondheidsscores verdeeld zijn voor de producten van dit merk. Sommige soorten producten, zoals kruiden of babyvoeding, kunnen geen score krijgen. Die producten zijn hieronder niet meegenomen.

Alle producten vallen in de categorie minst gezond.
health

Gezondheidsambities

De komende jaren werkt Hoeksche Chips op deze gebieden aan gezondheid:

 • Hoeksche Chips streeft ernaar een aardappelsnack te ontwikkelen met een laag vetgehalte. Onderzoek hiernaar is net gestart. De deadline is in 2024.

Hoeksche Chips doet mee aan…

Partner van MVO Nederland
Geeft toegang tot een netwerk van bedrijven die werken aan verduurzaming.
Lees meer over de afspraken
Veldleeuwerik project
Onderzoekt de waarde van akkerranden voor de biodiversiteit in de Hoeksche Waard.
Lees meer over de afspraken
Agriterra - adviesprogramma Rwanda
Deelt kennis over productie van chips met coöperaties van boeren in onder meer Rwanda en Congo.

René de Zeeuw & Henk Scheele, directie Hoeksche Chips

Hoeksche Chips is een stevig gebakken chips die zich onderscheidt door een natuurlijke smaak, wat niet alleen door de natuurlijke ingrediënten veroorzaakt wordt, maar vooral door de schil van de aardappel die meegebakken wordt. Hoeksche chips is volledig glutenvrij, lactosevrij en bevat geen E-nummers.

 Website  MVO jaarverslag  Stuur een email

Bron

De informatie op deze merkpagina komt van Hoeksche Chips zelf. Questionmark vraagt bedrijven deze informatie naar waarheid te delen en vraagt de directie van Hoeksche Chips om garant te staan voor de betrouwbaarheid van deze informatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Transparant over Duurzaamheid